DE STERKE ZWACHTEL (MET KORTE REK) GENEEST. NIET DE DOKTER EN NIET DE VERPLEEGKUNDIGE. NIET ZALFJE NR. 1 EN NIET ZALFJE NR. 2

In feite ZOU het er dus niet veel toe DOEN wat je op de wonde legt...of het nu Isobetadine is of zinkoxidezalf of nog iets anders (bv. oliewasklei of honing ).... als de wonde maar onder een stevige compressie staat !

18 SEPTEMBER 2013 - Een zwartachtige korst vormt zich op de huid door inwerking van Isobetadine crème op amper enkele uren tijd : het huidweefsel is totaal genecroseerd. Deze necrose zal na een tiental dagen loskomen en kan met de punt van een IM-naald worden losgesneden. Een groot substantieverlies is uiteindelijk het resultaat.

De Isobetadine-"oplossing"  + katoenen banden is helaas wel de pijnlijkste benadering. Hoe langer hoe meer artsen en dermatologen beginnen voorzichtig afstand te nemen van deze methode die stilaan als voorbijgestreefd wordt beschouwd. We leven niet meer in de Middeleeuwen, waar marteling en mishandeling nog schering en inslag waren.

Hier dan het resultaat na slechts 1 maand kompresse druk compressie !

21 OKTOBER 2013 - De standaard conservatieve compressietherapie gebeurt ofwel met sterke (korte rek) zwachtels of met de Ulcertec-compressiekous. Deze compressiesystemen kunnen 1 week ter plaatse blijven. Gewoonijk loopt deze benadering goed af. Soms kan er een "accident de parcours" plaatsvinden, zoals u zult zien op de volgende foto's. Met een dagelijkse OLIEWAS-KLEI- W.A.L.K.-COMPRESSIE kan zoiets NOOIT gebeuren.

ENKELE DAGEN DE W.AL.K.-compressietherapie met Mitosilzalf als substraat (afgedekt door een mepilex border) en vanaf de derde week de Ulcertec-compressietherapie. Bijna géén fibrine meer. Nieuwe huid wordt volop aangemaakt. De verbandwissel gebeurt nog eenmaal per week. De patiënte houdt zolang de Ulcertec-compressiekous aan. Dus 7 dagen op 7, zowel overdag als 's nachts.

ALS ENKEL DE ZWACHTEL ZOU GENEZEN.... SPEELT HET SUBSTRAAT DAN GEEN ENKELE ROL MEER ?

NATUURLIJK WEL !

De praktijk wijst uit dat het substraat ook een zeer belangrijke rol speelt. Wat dacht u : Is het beter een wonde af te dekken met een brandende substantie zoals de Isobetadine crème dan wel met een natuurlijk helende substantie zoals het Wax-Argile ?

Kijk even naar de volgende diareportage. Een accidenteel ontstane necrose : (Waarschijnlijk ten gevolge van een te afgesloten mini-staphylokokken-puistje onder het Mepilex en bovendien heeft deze patiënte de in het weekend plots ontstane steekpijnen gewoon genegeerd.....)

Observeer gewoon even de evolutie van beide wonden in de komende dagen : U zult opmerken wat het Wax-Argile hier in slechts enkele dagen kan presteren!                                                                                                        Ik herhaal het nogmaals :                                                                                   WAT WERKELIJK TELT ZIJN ENKEL DE RESULTATEN IN DE PRAKTIJK !

21 OKTOBER 2013 MOOIE EVOLUTIE MET DE W.A.L.K.

28 OCTOBER 2013 necrotisch substantieverlies thv enkel

Er is onverwacht een necrotische infectiewonde ontstaan (stafylokokken-infectie) onder het Mepilex dat reeds een hele week ter plaatse was (conservatief verband).

28 OCTOBER 2013 (VAN DICHTBIJ)

28 OCTOBER 2013 "OLIEWAS-KLEI-REFLEX"

Dagelijkse verzorging met de Ulcertec-compressiekous.

29 OCTOBER 2013 RESULTAAT NA 1 DAG

Resultaat na slechts 24 uur wax-argile-kompresse druk, gecombineerd met de Ulcertec-kous.

31 OCTOBER 2013

11 NOVEMBER 2013

11 NOVEMBER 2013

Het wondje t.h.v. de enkel is bijna dicht...op 15 dagen tijd.

19 NOVEMBER 2013

19 NOVEMBER 2013

Lederhuid en epidermis helemaal gereconstrueerd. Enkel-substantieverlies helemaal geheeld op 22 dagen.

19 NOVEMBER 2013 +++ Zo ziet u het beter.