Dezelfde patiënt is zodanig tevreden met zijn "nieuw" linkerbeen, dat hij nu hetzelfde wil doen voor zijn rechterbeen.

24 uur met een STANDAARD W.A.L.K druk compressie waren ruimschoots voldoende om ook dit rechterbeen volledig te doen ontzwellen (aangelegd op 7 november 2013 : de exacte datum van zijn 89ste verjaardag !)

Ik had deze patiënt verteld dat de eerstkomende nacht - met zo'n sterke compressie - niet van de poes zou zijn. Hij was gewaarschuwd en heeft die (slapeloze) nacht goed op zijn tanden gebeten. De volgende dag was zijn rechterbeeen mooi ontzwollen : zonder blaren en zonder huidbeschadiging. Ik kon het W.A.L.K. druk compressieverband gewoon wegsnijden met een Listerschaar (de Mepilex-bescherming mocht voorlopig nog enkele dagen ter plaatse blijven) en ik kon dadelijk een gloednieuwe Ulcertec compressiekous aantrekken (medium long). Resultaat : een zeer gelukkige 89-jarige met TWEE "NIEUWE" BENEN.

 

Als je dan goed beseft dat de huisdokter hem al maanden pispillen had voorgeschreven : zonder enig resultaat ! En als je dan goed beseft dat zijn kinesitherapeut zijn benen gedurende maanden heeft gemasseerd (ze noemen dat in hun vakjargon een lymphatische drainage) met een klein resultaatje.... dan mag je je eens echt afvragen waar deze "professionals" eigenlijk mee bezig zijn !                       ZEKER NIET MET IETS OM JALOERS OP TE WORDEN !

7 NOVEMBER 2013

7 NOVEMBER 2013

7 NOVEMBER 2013

ZO ZIET EEN PAS GEÏNSTALLEERDE STANDAARD W.A.L.K.-DRUK-COMPRESSIE ER UIT

7 NOVEMBER 2013

AAN HET LINKERBEEN DE GOED VERDRAGEN ULCERTEC-KOUS (MET EEN LICHT "OMGEKEERDE CHAMPAGNEFLES"-EFFECT

8 NOVEMBER 2013

NA 1 ETMAAL : MERKT U DE VELE KLEINE PLOOITJES OP ?

8 NOVEMBER 2013

DE MEPILEX-BESCHERMING MAG NOG ENKELE DAGEN TER PLAATSE BLIJVEN

8 NOVEMBER 2013

EEN NIEUWE ULCERTEC-KOUS AAN HET RECHTERBEEN

8 NOVEMBER 2013

AAN IEDER BEEN EEN ULCERTEC-KOUS, MERK OP HOE GOED DE SANDALEN DICHT GAAN, DAT WAS VROEGER NIET ZO !

DE W.A.L.K.-DRUK-COMPRESSIE OP 7 NOVEMBER 2013 : NET GEÏNSTALLEERD OP EEN GEZWOLLEN BEEN (7 NOVEMBER 2013)

DE W.A.L.K.-DRUK-COMPRESSIE NA 24 UUR : MERK DE VELE KLEINE PLOOITJES OP ! DEZE W.A.L.K. HEEFT GOED "GEMARCHEERD" ! (8 NOVEMBER 2013)

TWEEMAAL PER WEEK WORDEN DE BENEN "OPGELUCHT" : Ulcertec-kousen uit voor het stortbad en Ulcertec-kousen gaan terug aan.

8 NOVEMBER 2013 : een gelukkig negentachtigjarige met zijn Ulcertec-kompressiekousen... 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 dagen. Dit is enkel mogelijk als de mensen nog een beetje kunnen stappen. Onmogelijk bij rolstoelpatiënten. Onmogelijk bij sedentaire ouderen. Rolstoelpatiënten en sedentairen verdragen de Ulcertec-kous niet.

Ik ken geen enkele patiënt die zelf zijn Ulcertec-kousen aan en uit kan doen. Toch, één dame kan het wel, maar zij is nog redelijk jong en nog erg vitaal.

Zulke patiënten kunnen dan zelf de oliewasklei-cataplasma's aanleggen, mocht dit nodig zijn.